Bancuri de tamplarie


Un banc de tamplarie este un banc de lucru pentru tamplarie utilizat de tamplari pentru a fixa piesele de prelucrat. Exista multe tipuri de bancuri pentru tamplarie, fiecare reflectand tipul de aplicatii ce trebuie realizate de catre tamplar si felul lui de a lucra.

Majoritatea modelelor de bancuri de tamplarie au doua caracteristici comune, si anume: sunt suficient de rigide pentru a suporta piesa din lemn ce urmeaza a fi prelucrata si sunt dotata cu sisteme de fixare a piesei de prelucrat astfel incat pozitia de lucru si inaltimea sa fie confortabile pentru tamplar astfel incat acesta sa poata utiliza ambele maini pentru prelucrare.

Principalul criteriu de diferentiere intre modelele de bancuri tamplarie este tipul fixarii piesei.

Din acest punct de vedere, un banc de tamplarie poate fi prevazut cu:

  • Sistem de fixare limitator – acest sistem este compus dintr-o piesa din lemn sau metal sare sta pur si simplu peste piesa de prelucrat la capatul acesteia.
  • Sistem de fixare rapida – in acest caz fixarea se realizeaza cu ajutorul unor carlige care preseaza pe blatul bancului de tamplarie din partea superioara piesa de prelucrat.
  • Sistemul de fixare cu orificii – este un fapt comun ca blatul superior sa fie prevazut cu orificii prin care pot fi introduse bolturi pentru fixarea piesei de prelucrat.

Sistemul de fixare cu menghina – menghina permite numeroase posibilitati de fixare a pieselor de prelucrat pe un banc de lucru pentru tamplarie.

Majoritatea modelelor de bancuri de lucru pentru tamplarie sunt prevazute cu o constructie robusta din lemn, de obicei lemn de esenta tare.

Dimensiunile optime pentru un banc de tamplarie depinde de tipul aplicatiei ce trebuie realizate, spatiul necesar si bugetul disponibil.

In general, mai mare inseamna mai bun – asa gandesc tamplarii cand este vorba despre un banc de lucru pentru tamplarie, desi majoritatea tamplarilor lucreaza, in general pe partea frontala a bancului de tamplarie.

Suportul unui banc de tamplarie trebuie sa fie robust si sa sustina blatul fara a se misca in timpul prelucrarii piesei din lemn.

Modelele de bancuri pentur tamplarie pot fi prevazute cu doua tipuri de stand: cu stand inchis (cu dulap pentru scule) si cu stand deschis.

Modelele de bancuri de tamplarie cu stand deschis sunt cele mai uzuale fiind usor de construit si de utilizat, fiind de multe ori prevazute cu un raft pentru scule accesibil din orice parte a bancului.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste bancurile de tamplarie in bugetul disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a bancului de tamplarie potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.