Mese pentru frezare


O masa pentru frezare este o masa cu ghidaje utilizata pentru a sprijini piesa de prelucrat in cazul frezarii cu ajutorul unei masini de frezat electrice de mana.

O masina de frezat electrica de mana este preferata de catre mestesugari deoarece reprezinta o freza lemn puternica, versatila, ideala pentru realizarea de canale, frezarea marginilor sau realizarii imbinarilor, dar sunt relativ rudimentare si nu permit realizarea de frezari complexe.

Tototdata aceste sunt recomandate utilizatorilor amatori datorita dimensiunilor reduse si costurilor reduse de achizitie in cazul modelelor hobby.

Frezele electrice de mana pot fi prevazute cu mese pentru frezat care datorita rigiditatii lor asigura sprijinirea piesei de prelucrat.

Masa de frezat ofera o suprafata mare deci trebuie sa fie rezistenta la deflectie sub sarcina.

Daca aceasta se curbeaza atunci piesa de lucru va fi prelucrata ineficient obtinandu-se o suprafata aspra.

Standul unei mese de frezat trebuie sa fie ferm si robust pentru a nu permite ca masa pentru freza sa se deplaseze sau sa vibreze in timpul prelucrarii.

Atunci cand se achizitioneaza o masa pentru frezat pentru o freza lemn electrica de mana trebuie sa se aiba in vedere sistemul de ghidare al piesei de prelucrat de pe masa.

De obicei, modelele de mese de frezat permit fixarea de diametre mai mari decat cele sigure pentru a facilita schimbarea usoara a sculei.

Utilizarea unei mese pentru freza cu ghidaj paralel permite frezarea cu usurinta pe lungimea piesei de prelucrat, in vreme ce o paralela reglabila la unghi va facilita frezarea la unghiuri.

In ultima vreme se observa o diversificare a modelelor de mese pentru frezat, acestea devenind tot mai complexe, in vreme ce o freza de lemn cu ax vertical este tot mai ieftina, fiind astfel mai dificil de optat pentru una din variante.

Nu trebuie omis faptul ca pentru realizarea de aplicatii la scara redusa, o freza lemn electrica de mana utilizata cu o masa de frezat de calitate poate fi o investitie mai buna decat o masina de frezat cu ax vertical de dimensiuni reduse.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra in ceea ce priveste mesele pentru freze bugetul disponibil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unei mese pentru freza potrivite necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.