Minitractoare


Minitractoare sunt vehicule utilitare mici, folosite in special in agricultura, gradinarit, pe terenuri mici sau in spatii restranse. Acestea sunt echipate cu motoare mai mici decat tractoarele conventionale si ofera o gama larga de functionalitati si accesorii. Minitractoarele sunt versatile si pot fi adaptate pentru a efectua diverse sarcini, precum aratul, sapatul, taierea gazonului, transportul materialului sau remorcarea.

Tipuri de minitractoare si avantaje in functie de diferite caracteristici:

Putere:

 • Minitractoare cu putere mica (10-20 CP): Acestea sunt economice, usor de manevrat si intretinut. Sunt ideale pentru utilizare in gradinarit si lucrari usoare, precum intretinerea gazonului sau cultivarea terenurilor mici.
 • Minitractoare cu putere medie (20-45 CP): Versatilitatea lor in utilizare le face ideale pentru sarcini mai complexe, precum aratul, discuitul sau semanatul pe terenuri medii. De asemenea, pot fi folosite pentru intretinerea spatiilor verzi si lucrari de constructii usoare.
 • Minitractoare cu putere mare (45-75 CP): Ofera performanta ridicata si capacitatea de a efectua sarcini grele, precum transportul, remorcarea sau lucrul cu utilaje grele. Sunt potrivite pentru terenuri mari si aplicatii agricole intensive.

Tip ambreiaj:

 • Ambreiaj uscat: Acest tip de ambreiaj ofera fiabilitate si costuri reduse de intretinere. Este potrivit pentru sarcini usoare si medii, precum aratul sau intretinerea gazonului.
 • Ambreiaj umed: Cu o durata de viata mai lunga si performanta imbunatatita, ambreiajul umed este potrivit pentru sarcini grele si utilizarea indelungata a minitractorului.

Diferential:

 • Diferential deschis: Asigura o distributie uniforma a cuplului intre roti, oferind eficienta in conditii normale de teren. Este potrivit pentru lucrari usoare si medii, precum intretinerea gazonului sau cultivarea.
 • Diferential cu alunecare limitata (LSD): Ofera tractiune imbunatatita si performanta pe terenuri dificile, precum zone umede sau denivelate. LSD permite minitractorului sa se adapteze la conditiile de teren si sa-si mentina stabilitatea in timpul lucrului.

Combustibil:

 • Minitractoare pe benzina: Acestea sunt usor de pornit, mai putin zgomotoase si mai ecologice decat cele pe motorina. Sunt ideale pentru utilizarea in gradinarit, spatii verzi sau pentru lucrari usoare.
 • Minitractoare pe motorina: Ofera eficienta crescuta a consumului de combustibil si durabilitate, fiind potrivite pentru utilizarea in agricultura sau pentru sarcini grele.

Priza de putere (PTO):

 • PTO independent: Asigura flexibilitate in utilizarea echipamentelor auxiliare, precum frezele, cultivatoarele sau alte accesorii. Permite control mai bun asupra functionarii acestora si adaptabilitate la diverse sarcini. De exemplu, un PTO independent poate fi folosit pentru a controla un tocator de crengi, fara a afecta viteza de deplasare a minitractorului.
 • PTO dependent: Este mai putin costisitor si adecvat pentru sarcini mai putin critice, unde variatia vitezei de deplasare nu afecteaza in mod semnificativ performanta echipamentelor auxiliare. Un exemplu ar fi folosirea unei remorci pentru transportul materialului intr-un teren plat.

Tipul de transmisie:

 • Transmisie manuala: Ofera control maxim asupra vitezelor si adaptabilitate la diverse sarcini. Utilizatorul poate schimba treptele de viteza in functie de nevoile specifice ale sarcinii in curs. Acest tip de transmisie este potrivit pentru o gama larga de aplicatii, precum aratul, transportul sau intretinerea spatiilor verzi.
 • Transmisie hidrostatica: Asigura manevrabilitate si variatie rapida a vitezei de deplasare, fiind ideal pentru spatii restranse si lucrari delicate. Utilizatorul poate controla usor viteza de deplasare si directia, ceea ce permite o adaptare rapida la conditiile de teren sau la obiectele intalnite in cale. Acest tip de transmisie este potrivit pentru sarcini precum taierea gazonului, manipularea materialelor sau lucrul in sere.

Aceste minitractoare sunt vehicule utilitare mici, versatile si eficiente, care pot fi adaptate pentru a indeplini o varietate de sarcini in agricultura, gradinarit si intretinerea spatiilor verzi. Alegerea unui minitractor potrivit depinde de cerintele specifice ale utilizatorului si de caracteristicile tehnice ale vehiculului, precum puterea, tipul de ambreiaj, diferential, combustibil, priza de putere si tipul de transmisie. Avantajele diferitelor tipuri de minitractoare se reflecta in adaptabilitatea lor la o varietate de sarcini si aplicatii, precum si in eficienta, durabilitatea si performanta lor.

Product added to wishlist
Product added to compare.