Motopompe


Irigarea constanta creste potentialul de productie al culturilor din gradina dar in egala masura, aplicata in exces le poate afecta iremediabil.

Excesul de apa adunat in zonele predispuse la inundare poate fi eliminat prin folosirea unei motopompe care sa ajute in actiunile intreprinse cu maximum de eficienta.

Motopompa este alcatuita din motor termic in 4 timpi, un cilindru racit cu aer, care actioneaza in mod direct o pompa de apa.

Motopompele sunt utilizate pentru a reduce efortul si timpul unei activitati care presupune un surplus sau un deficit de apa. Motopompa elimina excesul de apa nedorita. Acest tip de motopompa se utilizeaza atat pe timp ploios cat si secetos.

Utilizarea unei motopompe pentru irigarea culturilor

Motopompa este utilizata la diferite tipuri de activitati agricole: irigarea culturilor pe ogoare, gradini, livezi, podgorii, prin canale sau instalatii sub presiune cu aspersoare, indiferent daca se foloseste apa curata sau semi-murdara.

O pompa de apa este perfecta pentru irigarea culturilor, a gradinii, a gazonului sau a altor zone care necesita un adaos de apa. In acest caz se poate utiliza o motopompa de presiune submersibila sau o motopompa de gradina.

In acest mod, apa adunata in anumite spatii destinate special colectarii, precum: fantani, bazine, puturi, rezervoare de apa, cisterne, poate fi distribuita mult mai usor si repede cu ajutorul unei motopompe eficiente. Astfel, se economiseste timp, se poate uda gradina in timp ce se goleste bazinul cu apa murdara.

Utilizarea unei motopompe pentru udarea gazonului

Iti doresti un gazon verde toata vara? Atunci asigura-i necesarul de apa dorit. Gazonul este pretentios pe timp de vara, acesta avand nevoie de udari frecvente, seara, astfel incat, semintele sa germineze si sa se formeze un sistem bun si solid de radacini.

Motopompa este elementul principal in realizarea sistemului de irirgat pentru suprafete gazonate. Acestea se uda cu apa curata sau semi-murdara.

Pentru automatizare se pot atasa la motopompa sprinklere care se activeaza de la buton.

Utilizarea unei motopompe pentru deficitul sau surplusul de apa

Motopompa poate alimenta cu apa din lacuri, rauri si poate transporta apa prin conducte pe distante lungi, in vederea umplerii rapide a rezervoarelor. Motopompa este indispensabila in drenajul spatiilor inundate sau pentru pomparea apei in cazul unor incendii.

De asemenea, aceasta poate fi utilizata pentru desecarea bazinelor, piscinelor sau in crescatorii de peste, spalarea vitelor, grajdurilor, uneltelor si utilajelor agricole.

Motopompa elimina excesul de apa nedorita, atat pe timp ploios cat si secetos. Pentru a oferi randament maxim, alegerea unei motopompe se realizeaza tinand cont de mai multe aspecte:

Debitul apei

In functie de spatiul destinat (spatii mai mici sau spatii mari), exista motopompe cu un debit al apei mai mic sau cu un debit mai mare (peste 1000 l/min).

Tipul de combustibil

In functie de tipul de combustibil, exista motopompe pe benzina si motopompe pe motorina.

Adancimea maxima de imersiune

Cu cat o motopompa este mai performanta cu atat poate trage apa de la o adancime mai mare.

Inaltimea de refulare

Tinand cont de inaltimea de refulare, motopompa apa poate fi utilizata pentru asigurarea constanta a nivelului de apa intr-o irigatie, la culturile agricole sau la eliminarea apei in cazul unui incendiu.

Product added to wishlist
Product added to compare.