Pompe submersibile apa murdara


Pompe submersibile sunt aparate care pot fi scufundate complet in apa si care imping apa la suprafata datorita motorului puternic. Apa este trasa in pompa, prima data in admisie, de unde rotorul o impinge spre suprafata.

Toate aceste pompe submersibile sunt eficiente si economice, ajutand orice gospodarie unde este necesara mutarea unui volum mare de apa.

Cum functioneaza o pompa de apa?

Pompele submersibile se diferentiaza de hidrofor prin modul de functionare. In timp ce hidroforul aspira si apoi pompeaza apa, pompa de apa o impinge spre exterior.

Pompele submersibile sunt mai avantajoase decat hidrofoarele, reusind sa fie mult mai eficiente decat acestea. Hidroforul foloseste mai multa energie electrica si ridica apa la suprafata prin aspiratie. In schimb, pompele submersibile se folosesc de presiunea directa a apei pentru a o ridica.

De asemenea, pompele submersibile nu fac zgomot si nu au nevoie de un spatiu special precum hidroforul, care are nevoie de o camera tehnica. Acestea sunt rezistente la apa si pot depasi lungimea de tragere a unui hidrofor care este de doar 8 metri.

Pompele se scufunda vertical in apa, iar sub rotatiile motorului centrifugal, apa este supusa unei forte centrifuge. Prin aceasta actiune, o parte din energia cinetica este transformata in energie potentiala, iar presiunea care rezulta impinge apa spre suprafata.

Tipuri de pompe submersibile

In functie de tipul de apa cu care lucreaza, pompele submersibile se impart in 2 categorii:

  • Pompe submersibile de apa curata
  • Pompe submersibile de apa murdara

Pompele pentru apa murdara

Sunt ideale pentru lucrul cu apa cu reziduuri de dimensiuni mici, cu impuritati, depuneri sau tulburi. Aceste echipamente sunt mai robuste, rezistente la coroziune si pot fi folosite pentru a scoate apa din iazuri, lacuri sau lucrari de canalizare.

La achizitionarea unui astfel de produs, verificati dimensiunea maxima a impuritatilor care pot fi pompate si alege pompa potrivita pentru nevoile tale.

Pompele NU se utilizeaza la lichide corozive, usor inflamabile sau explozive (cum ar fi benzina, motorina, parafina, diluanti etc), grasimi, ulei. Temperatura maxima a lichidelor pompate nu trebuie sa depaseasca 35° C.

Product added to wishlist
Product added to compare.