Ferastraie pentru lemn


Un fierastrau circular este o masina-unealta uzual intalnita in atelierele de prelucrare a lemnului.

Modelele de fierastrau circular au utilizari diverse si multiple fiind utilizate pentru debitarea lemnului in orice plan si in orice directie raportat la directia fibrelor lemnoase, cu ajutorul uneia sau mai multor panze circulare.
Modelele de fierastrau circular pentru lemn pot fi clasificate dupa numeroase criterii.
In functie de operatia tehnologica pe care o realizeaza, ele pot fi:
Fierastrau circular pentru debitat busteni – acest model este utilizat pentru debitarea bustenilor si obtinerea pieselor de cherestea;
Fierastrau circular de tivit (sau fierastrau circular de spintecat) – acest model este utilizat pentru tivirea si spintecarea pieselor de cherestea;
Fierastrau circular de formatizat – acest model este utilizat pentru prelucrarea panourilor semifabricate (PAL, PFL, MDF, OSB etc.) pentru a le oferi acestora dimensiunile finale;
In functie de directia de taiere raportat la directia fibrelor lemnoase, modelele de fierastraie circulare pot fi: fierastraie circulare pentru taieri longitudinale si fierastraie circulare pentru taieri transversale.
Raportat la modul de realizare a miscarii de avans, modelele de fierastraie circulare se clasifica in: fierastrau circular cu avans manual si fierastrau circular cu avans automat.
Modelele de fierastraie circulare cu avans manual sunt utilizate preponderent in micile ateliere de tamplarie, precum si in intreprinderile cu activitate de prelucrare a lemnului fiind echipamentele de baza in fabricile cu volum de productie redus sau cu productie de piese unicate si mici serii.
Modelele de fierastraie cu avans automat (avans mecanic) realizeaza avansul piesei de prelucrat cu ajutorul unor mecanisme cu role, senile, lanturi etc. si sunt ideale pentru fabricile cu activitate de productie in serie avand o productivitate ridicata.
Indiferent de modelul de fierastrau circular pe care intentionati sa-l utilizati, in exploatarea acestuia trebuie tinut cont de cateva aspecte.
In primul rand, conexiunea unui fierastrau circular la reteaua electrica trebuie sa asigure existenta unei sigurante de protectie a echipamentului.
De obicei, temperatura aerului din mediul ambient unui fierastrau circular trebuie sa fie intre 5oC si +40oC.
Umiditatea realtiva a mediului in care se utilizeaza un fierastrau circular nu trebuie sa depaseasca, de regula, 50% la o temperatura de maxim 40oC, umiditate relativa mai mare fiind permisa la temperaturi mai mici.
In general, orice model de fierastrau circular are o greutate ridicata si o amprenta la sol relativ redusa.
Din aceasta cauza, modelele de fierastraie circulare trebuie sa fie pozitionate pe podele robuste (care sa sustina si sarcina piesei de prelucrat) si, daca este posibil, sa fie fixate de acestea cu bolturi.
Spatiul necesar minim manipularii unui fierastrau circular este reprezentat de spatiul delimitat de celelalte masinii sau obstacole in care fierastraul poate fi operat fara vreo limitare in conditii de siguranta.
Atunci cand se estimeaza spatiul de lucru necesar unui fierastrau circular trebuie avut in vedere tipul fierastraului, spatiul necesar depozitarii materialului ce urmeaza a fi debitat, precum si spatiul necesar materialului debitat.
In ceea ce priveste iluminarea in zona de exploatare a unui fierastrau circular, aceasta ar trebuie sa fie suficient de puternica pentru a nu aparea umbre si a preveni oboseala ochiului.
Fara utilizarea unui fierastrau circular multe dintre operatiunile de debitare a lemnului nu pot fi efectuate, motiv pentru care industria constructoare a acestor masini-unelte va continua sa se dezvolte prin imbunatatirea modelelor clasice.
In categoria ferastraie circulare pentru lemn puteti gasi ferastraie circulare de mana (debitator lemn, masina debitare lemn), ferastraie pentru decupare (ferastraie traforaj, fierastraie traforaj, ferastrau traforaj, fierastrau traforaj, fierastrau circular de banc), ferastraie circulare pendulare (ferastraie pendulare, circular de masa, fierastraie pendulare, circular pendula, circular, fierastrau circular, ferastraie circulare, fierastraie circulare, circular masa, circular lemn), ferastraie cu masa fixa (circular profesional, fierastraie cu masa, ferastrau cu masa fixa, fierastraie cu masa fixa), ferastraie circulare de formatizat (circulare cu masa, fierastraie circulare de formatizat, ferastrau circular stationar, circular formatizat pal, fierastraie de formatizat cu masa mobila, fierastrau circular cu masa mobila, fierastrau circular de formatizat, ferastraie circulare pentru pal, circular incizor, fierastraie circulare pentru pal, circular debitare pal, ferastrau cu incizor, fierastrau cu masa mobila), feratsraie circulare pentru santiere (fierastrae de santier, ferastrau circular de santier, fierastrau circular de santier, ferastraie circulare de santier, fierastraie circulare de santier, circular de santier, ferastrau de santier, fierastrau de santier, debitat lemn, debitator) si ferastraie circulare universal (fierastrau circular universal, feratsrau circular universal, fierastraie circulare universal, fierastrau circular pentru lemn, circular taiat lemne, masina debitat lemn, circulare lemn, circular de taiat lemne). Gama de ferastraie pentru lemn pe care o gasiti in aceasta categorie include modele cu utilizare de la casnica, pana la modele industrial.

Ferastraie circulare lemn – ferastraie cu banda, ferastraie cu incizor, ferastraie unghiulare, banzic, gater, masini despicat lemne, ferastrau lemn, circular pal, debitare lemn. Ferastraie circulare se impart in ferastraie circulare cu masa fixa, ferastraie cu masa de formatizat si grup incizor, ferastraie pendulare, ferastraie gater, ferastraie panglica (banzic). 

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte Romania) va ofera o gama variata de fierastraie circulare pentru a putea raspunde necesitatilor dumneavoastra de prelucrare.

Pentru alegerea corecta a ferastraului circular de care aveti nevoie, contactati echipa noastra de specialisti.

Product added to wishlist
Product added to compare.