Masini pentru slefuit lemn


In procesul de prelucrare a lemnului, una dintre operatiile cele mai importante este slefuirea lemnului. Operatia de slefuire a lemnului se realizeaza cu ajutorul unor masini unelte prelucrare lemn denumite masini de slefuit lemn.
O masina de slefuit lemn este un echipament electric utilizat pentru slefuirea suprafetelor din lemn cu ajutorul unor abrazivi: banda abraziva, disc abraziv, piatra abraziva etc.
O masina slefuit lemn poate fi prevazuta cu numeroase modalitati de fixare a abrazivului si modalitati de schimbare rapida a acestuia, precum si un suport sau posibilitatea de a fi fixata pe un banc de lucru.
O masina pentru slefuirea lemnului este de obicei actionata de un motor electric si, uneori, functioneaza cu ajutorul unei instalatii de aer comprimat.
Exista numeroase modele de slefuitoare lemn pentru diferite aplicatii.

Categoria masinilor de slefuit lemn cuprinde:

  • masini de slefuit in mediu umed si uscat (polizor umed uscat) – acest polizor este utilizat, de regula, pentru ascutirea sculelor taietoare pentru lemn (dalti, cutite etc.).
  • polizoare pentru slefuit (polizator) – aceasta masina de polizat este recomandata pentru diferite aplicatii de ascutire a sculelor precum dalti, burghie etc.
  • masini combinate pentru slefuit (masina de slefuit combinata) – aceste masini combinate de slefuit sunt prevazute cu piatra abraziva si un atasament utilizat pentru slefuirea pieselor curbe.
  • masini pentru polisat (masina polisat, masini polisat) – aceste masini de polisat sunt prevazute cu paduri pentru polisarea piselor din lemn. Modelele de masina de polisat sunt utilizate pentru realizarea de polisari (slefuiri cu finete ridicata) a pieselor din lemn, metal, plasticuri etc.
  • masini de slefuit cu banda si disc (masina de slefuit cu banda si disc) – sunt masini pentru slefuirea lemnului prevazute cu banda abraziva si discuri abrazive. Aceste masini de slefuit sunt ideale pentru exploatarea de catre meseriasii amatori, precum si in micile ateliere de prelucrarea lemnului.
  • masini pentru slefuit cu disc (masini de slefuit cu disc, masini de slefuit cu discuri, aparat de slefuit lemn, masina de slefuit lemnul) – includ modele de aparat pentru slefuit lemn dotate cu unul sau doua discuri abrazive. Aceste masini de slefuit sunt, de obicei, stationare si sunt actionate de un motor electric sau un generator de aer comprimat.
  • masini de slefuit cu ax oscilant (masina de slefuit cu ax oscilant) – sunt modele de aparat de slefuit lemn prevazute cu un ax ce antreneaza bucse abrazive intr-o miscare de oscilatie. In cazul acestor masini de slefuit lemnul, bucsa abraziva este montata pe axul masinii si are o miscare de rotatie si oscileaza in sus si in jos si inainte-inapoi fata de axele axului. Aceste masini de slefuit sunt ideale pentru slefuirea pieselor curbe la interior.
  • masini pentru slefuit canturi (masina slefuit cu banda, masini de slefuit pe cant, masina de slefuit cu banda, masina de slefuit lemnul cu banda) – sunt masini de slefuit cu banda a caror brat de slefuire poate fi utilizat cu banda abraziva in pozitie orizontala pentru slefuirea pe suprafata a lemnului sau in pozitie verticala pentru slefuirea canturilor. Aceste masini de slefuit sunt potrivite pentru slefuirea pe cant a pieselor din lemn, precum si pentru slefuirea cu banda pe orizontala a pieselor cu suprafata mica.
  • masini pentru slefuit cu valt (masina de calibrat, masini de slefuit cu tambur, masina de slefuit cu valt, masini pentru slefuit cu tambur) – masini de slefuit cu tambur care asigura slefuirea piesei din lemn prin trecerea pe sub un valt cilindric cu banda abraziva. In cazul unei masini de slefuit cu valt, operatorul actioneaza rolele de avans, exact ca in cazul unei masini de grosime lemn. Unitatea de slefuire slefuieste o fata a piesei de prelucrat. Aceste masini de slefuit sunt ideale pentru slefuirea suprafetelor mari.
  • masini pentru slefuit parchet (cunoscute si ca slaif parchet, masina de slefuit parchet, masina de raschetat parchet, slefuire parchet, masina slefuit parchet, masina raschetat parchet, masini de raschetat parchet, masina de slefuit parchetul) – sunt masini de slefuit parchet prevazute cu sistem de slefuire cu tambur. Aceste masini sunt ideale pentru slefuirea suprafetelor din lemn (parchet, dusumele sau mozaicuri).

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de slefuire a lemnului si bugetului disponibil.
Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a unei masini de slefuit lemn potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.