Masini universale roluire, abkant si ghilotina


In industria de prelucrare la rece a foilor metalice (a confectiilor metalice) este necesar sa se efectueze numeroase operatiuni de indoire, roluire, debitare a tablelor.

In general, marile ateliere si fabrici sunt echipate cu masini-unelte profesionale, specializate, pentru realizarea acestor operatiuni de prelucrare.

In ceea ce priveste atelierele de dimensiuni mai mici, achizitia unor utilaje specializate (abkanturi, masini de roluit, ghilotine etc.) poate fi destul de costisitoare si de multe ori inutila daca acestea nu au o productie de serie.

Acestea au ca varianta alternativa la costuri mai mici variante de masini universale pentru roluire, abkant si ghilotina (masini universale pentru prelucrarea tablei) care pot efectua operatiuni de indoire, roluire si debitare a foii metalice.

Aceste modele de masini combinate pentru prelucrarea tablei sunt, de obicei, actionate manual si sunt dotate cu dispozitiv de roluire a tablei, masina de indoit tabla (abkant) si ghilotina.

Sistemul de actionare al unei masini universale de tip 3 in 1 (3 operatii ce pot fi realizate cu o masina) este realizat astfel incat actionarea manuala a manivelelor sa antreneze toate cele 3 functii ale masinii.

Din punct de vedere constructiv, o masina combinata pentru prelucrarea tablei are pozitionat in partea superioara dispozitivul de roluit tabla (functia de roluire). Acesta are strucntura unei masini manuale de roluit tabla fiind format din 3 role ce asigura roluirea cilindrica a foii metalice.

Imediat sub dispozitivul de roluit, o astfel de masina combinata este prevazuta cu un dispozitiv de indoit tabla de tip abkant. Acest dispozitiv este prevazut cu lama segmentata ce permite numeroase posibilitati de prelucrare (inclusiv a cutiilor).

Partea inferioara a unei masini combinate universale pentru tabla este reprezentata de dispozitivul de debitare (ghilotina care indeplineste functia de taiere). In cazul acestor echipamente, ghilotina este prevazuta cu un sistem de fixare prin presare a foii metalice ce trebuie debitate.

Pentru realizarea de actiuni repetitive, o masina universala pentru prelucrarea tablei poate fi echipata cu limitator spate pentru functiile de indoire si debitare.

Principalele criterii de diferentiere ale modelelor de masini universale cu functie de roluire, indoire si debitare a foii metalice o reprezinta lungimea maxima si grosimea maxima a foii metalice pe care o pot prelucra.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste masinile combinate abkant, ghilotina si roluitor oferindu-va solutia potrivita la un pret acceptabil.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect echipamentul potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.