Ghilotine (foarcefe) manuale


Procesul de debitare tabla este o operatie de o importanta deosebita in industria confectiilor metalice cu ajutorul masinilor unelte denumite ghilotine tabla. Modelele de ghilotina pentru debitarea tablei (ghilotine tabla) sunt scule utilizate pentru debitarea foilor metalice realizate din diferite metale si aliaje, precum aluminiu, otel, bronz, cupru, inox etc.

Spre deosebire de foarfece traditionale sau alte dispozitive de debitat, foarfeca tabla are margini relativ patrate permitand debitarea cu usurinta a pieselor de prelucrat.

O masina de taiat tabla nu poate fi echipata cu cutite regulate deoarece acestea nu sunt suficient de puternice pentru taierea tablei, asa ca modelele de foarfeca de tabla au cutite cu margini drepte pentru a creste forta si durabilitatea acestora.

O ghilorina taiata tabla este utilizata de obicei pentru debitarea diferitelor forme din foi metalice cu dimensiuni medii. Modelele de ghilotina tabla de dimensiuni mici sunt destinate utilizarii mobile avand o greutate redusa si fiind eficiente in exploatare datorita constructie robuste.

O foarfeca ghilotina permite realizarea operatiilor de taiere tabla cu acuratete, usurinta, oferind taieri curate, fara bavuri. In ceea ce priveste clasificarea lor, ghilotinele pentru tabla pot fi clasificate in functie de modul de actionare, in: ghilotine manuale, ghilotine motorizate si ghilotine hidraulice.

In ceea ce priveste ghilotinele tip foarfece de tabla manuale, acestea pot fi impartite in functie de utilizarea lor, in:

  • foarfece de banc – o foarfeca de banc are o constructie redusa ca si dimensiuni si poate fi utilizata, pentru a creste forta de debitare, prin fixarea pe un banc de lucru.
  • foarfece manuale pentru debitat profile – o astfel de foarfeca ghilotina denumita si ghilotina debitare profile sau doar ghilotina profile, este o ghilotina manuala specializata in debitarea profilelor rotunde, rectangulare, platbandei, profilelor T, cornierului etc.
  • foarfece pentru tabla manuale – o masina debitat tabla manuala (foarfeca de tabla manuala) specializata in debitarea foii metalice cu dimeniuni mari de gabarit.
  • foarfece de tabla cu pedala de actionare – o astfel de foarfeca de taiat tabla este o ghilotina manuala ce poate fi actionata cu ajutorul unei pedale de picior.

Gama de masini de taiat tabla pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din micile ateliere de prelucrare a metalelor.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste taierea tablei oferindu-va numeroase echipamente ce ofera un raport foarte bun pret-beneficiu.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect masina taiat tabla potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.