Masini pentru roluit profile


Masinile hidraulice pentru roluit profile sunt destinate roluirii tevilor si profilelor realizate din diferite materiale (otel, inox, aluminiu) pana la diametre foarte mari. Aceste echipamente se caracterizeaza printr-o constructie masiva din otel, rola superioara este fixa iar rolele inferioare sunt actionate hidraulic fiind ideale pentru utilizatorii profesionisti si atelierele metalice. Aceste masini-unelte sunt complet hidraulice permitand o usoara intretinere si o inalta eficienta in exploatare. In aceasta categorie intalnim doua modele: masini hidraulice cu 3 cilindri asimetrici sau masini hidraulice cu 4 cilindri asimetrici. Cele cu 3 cilindri asimetrici sunt prevazute cu sistem hidraulic de actionare a rolelor. Actionarea acestor echipamente se face cu ajutorul unui pupitru de comanda ce controleaza operatiile facute de unealta. Spre deosebire de acestea, masinile hidraulice de roluit cu 4 cilindri asimetrici au un cilindru suplimentar care ajuta la realizarea roluirii conurilor din tabla. Dupa roluirea piesei de prelucrat, aceasta se indeparteaza ridicand rola superioara a masinii. In vederea achizitionarii unei masini de roluit profile, se va tine cont de anumiti parapetrii: grosimea, lungimea maxima a foii de prelucrat, operatiunile necesare: roluire cilindrica sau/si de conuri, folosire si productivitate. 

In industria prelucrarilor la rece a profilelor metalice una dintre provocarile meseriasilor a fost intotdeauna realizarea operatiei de roluire a profilelor si a tevilor.

Operatia de roluire a tevilor presupune prelucrarea tevilor si profilelor cu ajutorul unor maisni-unelte speciale pentru a le oferi o forma de arc de cerc sau chiar cerc. Aceste masini unelte (masina de roluit profile si teava) sunt denumite masini de roluit tevi si profile.

O masina roluit teava este prevazuta cu trei role care pot fi actionate manual, electric sau hidraulic. In functie de tipul actionarii o masina roluit tevi se poate incadra in una din cele trei categorii: masini manuale de roluit, masini de roluit motorizate si masini hidraulice de roluit.

O masina de roluit teava are un principiu de functionare relativ simplu, si anume aceasta este prevazuta cu 3 role (masina de roluit cu 3 role) dispuse una in partea superioara si soua in partea inferioara. Dintre aceste trei role una (cea superioara) sau doua (cele inferioare) sunt mobile si se deplaseaza pe o axa. Pentru realizarea operatiei de roluire a tevilor sau profilelor, se introduce teava sau profilul ce trebuie prelucrat intre rolele masinii (intre rola superioara si cea inferioara) si se actioneaza acestea deplasandu-le incet pentru crearea arcului de cerc.

Miscarea repetata stanga-dreapta si viceversa a tevii sau profilului ce este prelucrat si deplasarea treptata a rolelor, asigura curbarea / roluirea tevii sau profilului pana cand obtine forma dorita.

Utilizarea unor masini de roluit tevi si profile prezinta numeroase avantaje in exploatare, acestea fiind potrivite pentru a realiza piese precise cu costuri reduse.

O masina de curbat teava sau masina de curbat profile, asa cum mai este ea denumita de meseriasii din domeniu are o eficienta ridicata din punct de vedere energetic deoarece nu consuma energie electrica pentru a incalzi teava sau profilul ce trebuie prelucrat realizand procesul de roluire la temperatura mediului ambiant.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste roluirea tevilor si profilelor oferindu-va solutia potrivita la un pret redus.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica pentru a alege corect masina de roluit teava si profile potrivita necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Product added to compare.