Mese cu lift


Mese cu lift sunt denumite mecanismele de tip foarfece utilizate pentru a ridica diferite marfuri cu greutati reduse si / sau persoane.

O masa cu lift tipica pentru a ridica sarcini mari, grele pe distante relativ mici.

Aplicatiile comune pentru care sunt utilizate mese cu lift hidraulice includ manipularea paletilor, incarcarea camioanelor si pozitionarea sarcinilor.

Utilizarea unei mese cu lift este recomandata pentru a reduce incidentele care pot genera aparitia unor afectiuni musculare prin pozitionarea corecta a sarcinilor la o inaltime potrivita pentru operatori.

O masa cu lift poate fi adaptata rapid pentru aproape orice aplicatie specifica.

Aceste mese de ridicare pot functiona in medii ostile de lucru. Acestea pot fi confectionate din otel sau inox in cazul unor aplicatii specifice.

Aceste mese cu lift pot fi pozitionate in apropierea unor cenveioare (mese cu role), limitatoare sau rampe pentru incarcare.

Mese cu lift - utilizare

Modelele de mese cu role sunt disponibile intr-o gama larga de configuratii si pot fi construite pentru a se potrivi diferitelor procese industriale extrem de specializate.

Cel mai frecvent design al unei mese cu lift include unul sau doi cilindri hidraulici si o pompa actionata manual sau electric care sa actioneze mecanismul de ridicare tip foarfeca.

O masa cu lift poate fi, de asemenea, actionata pneumatic, cu ajutorul unui surub de avans, prin intermediul unui lant de transmisie sau cu ajutorul unei pompe de picior pentru sarcinile mai usoare.

Cele mai cunoscute modele de mese cu lift in functie de tipul actionarii sunt: masa cu lift hidraulica cu pompa manuala, masa hidraulica electrica (cunoscuta si ca platforma electrica), iar in functie de mobilitatea acestora, se diferentiaza mese cu lift stationare (platforme stationare) si mese cu lift mobile (platforme mobile).

O masa cu lift poate fi fixata intr-o nisa in podea utilizate in special pentru incarcarea si descarcarea marfurilor in camioane cu ajutorul unor transpaleti si pentru facilitarea ridicarii persoanelor aflate in scaune cu rotile.

Modelele de mese cu lift sunt utilizate in nenumarate industrii, inclusiv in prelucrarea lemnului, fabricarea mobilierului tapitat, prelucarea metalului, industria producerii hartiei, tiparii si publicarii diferitelor materiale, depozitare si distributie de marfuri, industrie grea si transport.

Printre principalele aplicatii pentru care sunt recomandate mese cu role se numara:

  • Operatiunile de incarcare si andocare a camioanelor;
  • Pozitionarea diferitelor piese de prelucrat pentru o manipulare facila;
  • Pozitionarea paletilor pentru incarcare (de exemplu, atunci cand sunt integrate in sistemele de transport);
  • Pozitionarea materialelor in aplicatii de alimentare (avans a materialelor) a unor masini-unelte;
  • Manipularea paletilor;
  • Productia de mobilier tapitat;
  • Ingrijirea cainilor;
  • Mobilitatea persoanelor cu dizabilitati.

O masa cu lift poate fi utilizata ca si ascensor pentru scaune cu rotile, precum si pentru a ridica si cobori persoane cu mobilitate redusa.

In acest caz, o atentie deosebita trebuie acordata caracteristicile suplimentare si marsurile de precautie care trebuie luate pentru a sprijini o persoana cu mobilitate limitata.

Mese cu lift – reguli de siguranta

In ceea ce priveste exploatarea sigura a unei mese cu lift, la nivel european a fost publicat standardul BS EN 1570: 1998 + A2: 2009.

Acest standard mentioneaza criteriile de siguranta pentru ridicarea si coborirea bunurilor si / sau persoanelor cu ajutorul unei mese cu lift.

Alegerea unei messe cu lift, indiferent ca este o platforma hidraulica actionata manulal sau cu pedal, o platforma electrica, o platforma stationara sau o platforma mobila, trebuie sa fie realizata in functie de sarcina maxima pe care trebuie sa o ridice si specificul aplicatiei pentru care va fi utilizata.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte Romania) va ofera o gama variata de mese cu lift pentru a putea raspunde necesitatilor dumneavoastra de prelucrare.

Pentru alegerea corecta a mesei cu lift de care aveti nevoie, contactati echipa noastra de specialisti.

Product added to wishlist
Product added to compare.